VerwachT:overzichtstentoonstelling Museum Belvédère

Isabella Werkhoven - Landschappen aan de Buitenrand

5 februari -15 mei 2022

Isabella werkhoven schilderij rode beuk aan weg
The Sky Lit Up #1, 2020, 30 x 40 cm, acrylverf op 425grs Hahnemühle, particuliere collectie

Tentoonstelling met boek

De  overzichtstentoonstelling in Museum Belvédère, Heerenveen die het nieuwe boek zou begeleiden werd dit jaar vanwege de lockdowns  uiteindelijk met een jaar uitgesteld. Gelukkig was er afgelopen zomer alvast de Prelude  die alvast vooruitblikte naar Landschappen aan de Buitenrand. Het biedt, net als het boek, een omvangrijke dwarsdoorsnede uit het werk van 2004 – 2021.  De tentoonstelling zal de halve grote zaal beslaan in het museum, waar plaats is voor zo’n 25 à 30 schilderijen, afhankelijk van het formaat. De titel ‘Landschappen aan de buitenrand‘, is overgenomen van de ondertitel van het boek dat in het museum zou worden gepresenteerd. 

Nieuwe bruiklenen en enkele nieuwe werken

Er zal ook nieuw, nog niet eerder tentoongesteld werk zal er ook te zien zijn. Net als ander recent werk op papier èn de originelen van de 5 piëzografiën die in een oplage van 10 bij de DeLUXE Limited Edition worden ingevoegd. Ook werk ik onder meer aan een heel groot schilderij van 200 x 300 cm, een opdracht, die ik hoop af te krijgen voor de tentoonstelling.

Verder ook nieuwe bruiklenen: werk dat niet beschikbaar was voor de tentoonstelling Enchanted in Museum More, komt nu wèl naar de tentoonstelling. Een paar potentiële bruikleengevers, van wie het werk ook in het boek komt, heb ik al benaderd. Zo ben ik bijvoorbeeld heel blij dat ik Leeg Zwembad II, Sol Invictus I en II, en Unknown Chant I alvast heb zeker gesteld.

schilderij leeg zwembad papiermolen
Leeg zwembad II, (zwembad #5), 2004, 115 x 180 cm, olieverf op linnen, particuliere collectie, Groningen
zonnebloemen isabella werkhoven
Unknown Chant I (Zonnebloemen #7), 35 x 45 cm, olieverf op linnen, particuliere collectie Amsterdam
schilderij berenklauwen isabella
Sol Invictus I (Berenklauwen #7), 2015, 100 x 150 cm, olieverf op linnen, particuliere collectie, Amsterdam

Boek eerder klaar, maar door lockdown later in de winkel

De reguliere editie ligt vanaf de openingsdatum van de tentoonstelling ook  in de boekhandel. Maar de productiedatum is onveranderd  gebleven.  Het boek is dus al eerder klaar, op 1 februari 2021. Alle drie de edities zijn nu al te bestellen en alle reeds bestelde boeken worden  in diezelfde week (week 5) verstuurd. Voordeel is dus dat je het boek twee maanden eerder in huis  hebt. De twee limited editions blijven exclusief verkrijgbaar via deze website (alles onder bovenstaande tab Een Boek van Schilderijen). Het boek bestellen? Dat kan via onderstaande knop:

Uitgeverij Waanders Zwolle verzorgt vanaf 1 april de distributie naar de boekhandels en de museumwinkels, uitgezonderd die in Museum Belvédère, waar de boeken vanuit Groningen zullen worden aangeleverd.

This function has been disabled for Isabella Werkhoven.