Was te zien van 25 juni t/m 26 september 2021

schilderij isabella werkhoven berenklauwen prelude
NIEUW WERK - première: Haze of Frost (Berenklauwen #11) | 2017-2021 | acryl en olieverf op linnen

Prelude - tentoonstelling & boeklancering

De grote overzichts-tentoonstelling Landschappen aan de Buitenrand in Museum Belvédère in Heerenveen is vanwege de corona-pandemie verschoven naar voorjaar 2022.

Op 25 juni 2021  opent daarom een extra ingelaste tentoonstelling ter lancering van het boek: Prelude – een selected preview. Een representatieve voorselectie die vooruitblikt naar het grote overzicht van volgend voorjaar. Deze kabinettentoonstelling ter markering van Een Boek van Schilderijen  is t/m 26 september te zien in Museum Belvédère

De tentoonstelling opent helaas nog net zonder publiek..! Er zullen echter nog een paar signeersessies en/of meet&greets in het museum worden gepland zodra de rest van de Coronabeperkingen wordt opgeheven. Waarschijnlijk eind augustus. Nadere info volgt tzt! Houd deze website in de gaten.

Vanaf de boeklancering op 25 juni zal het boek (alleen de reguliere editie) ook in de boekhandel en de museumboekhandel komen te liggen.  De limited editions blijven exclusief verkrijgbaar via deze website. Bestellen kan via de categorie Nieuwe BOEK Isabella SNEL BESTELLEN rechts bovenaan op deze pagina. Of ga naar de menutab Een Boek van Schilderijen. In het bestelformulier dat dan opent, vindt u een uitgebreide beschrijving van de verschillende edities en de prijzen. Beide Limited Editions worden gratis verzonden.

Een selectie van nieuw nog niet eerder getoond, recent en vroeg werk

schilderij isabella werkhoven water vijver in sneeuw
To a Halt | 2021 | 85 x 90 cm | acryl en olieverf op linnen | nieuw werk, première

Er is een selectie te zien van nieuw nog niet eerder tentoongesteld werk,  recent en vroeg werk uit het atelier, uit bruiklenen. Een selectie van een selectie, als het ware. Een voorproefje, een teaser. Op Landschappen aan de Buitenrand zal veel meer en ook het heel grote werk worden getoond. De getoonde werken staan veelal ook in het boek. Maar juist omdat je in het boek het gevoel voor formaat kwijt bent, is er op Prelude – selected preview zo veel mogelijk groot èn klein werk te zien.

In de vitrine worden daarnaast de originelen van de piezografién  en ander werk op papier getoond. 

Ook deze werken zullen te zien zijn

Extra: Tegelijk met Jan Mankes tentoonstelling ​

Het is wonderlijk, maar bij dit uitstel komt een groot voordeel: mijn tentoonstelling Prelude opent en loopt nu tegelijk met een tentoonstelling over een schilder wiens werk het mijne mede heeft beïnvloed: Jan Mankes. De tentoonstelling ‘De dieren en de ziel der dingen’ is te zien in de halve grote zaal in Museum Belvédère.

Schilderij Jan Mankes
Parelhoen - schilderij van Jan Mankes. Te zien op de tentoonstelling in de halve grote zaal in Museum Belvédère die gelijktijdig opent met Isabella Werkhovens Prelude - selected preview

Meteen een kaartje en tijdslot reserveren?

Ga via onderstaande knop meteen naar de site van Museum Belvédère en plan uw/je gewenste datum en tijdslot (ook met Museumkaart)

This function has been disabled for Isabella Werkhoven.