Werk - representatieve stukken

Een selectie schilderijen van 2004-2019 – recent en representatief werk uit de verschillende series. De berenklauwen-series (2006-nu), de uitgebloeide zonnebloemen-series (2010-nu), de Londense Swimming Ponds-series (2014-nu), de bloesem-series (2012-nu), de zwembaden (2003-nu) en ander stedelijke landschappen.

De ordening van deze selectie schilderijen van 2004-2019 is niet chronologisch, maar op ‘beeld’ en op representativiteit.De series waarin ik werk zijn vaak langlopend, zoals aan de jaartallen is te zien. Soms komt er na jaren ineens toch nog weer een schilderij van uitgebloeide zonnebloemen of van een nachtelijke stadsscène. Dat is toe te schrijven aan wat je zou kunnen kenschetsen als ‘voortschrijdend schildersinzicht’.

[ays_block id=’1′] [/ays_block]

Over het ontstaan van deze selectie schilderijen   

Ik werk altijd aan meerdere schilderijen tegelijk, soms heb ik wel tien schilderijen onder handen. Sommige daarvan staan jaren omgedraaid tot ik ineens een ingeving krijg, andere komen in een paar maanden tot voltooiing. De duur van die voltooiing heeft overigens niet alleen te maken met het technische deel van het schilderproces. Natuurlijk, ik schilder in meerdere lagen die ik dus in dit soort stappen, met tussenpozen, opbouw. En een heel groot schilderij neemt over het algemeen meer tijd in beslag dan een klein. Net als een grotere mate van detaillering tijdrovend is. Maar het zit ‘m ook in de keuzes die gemaakt moeten worden in het schilderproces. Want hoe ik iets schilder, het perspectief, de kleuren, het handschrift, de toon, dàt geeft de schilderijen zijn kenmerkende sfeer. 

Stardust #3 (Around the fen)- uitsnede

© Isabella Werkhoven 2020 Alle rechten voorbehouden. Reproductie niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de maker. Neem voor vragen hierover contact op via e-mail of via het contactformulier op de contactpagina.

This function has been disabled for Isabella Werkhoven.